Omaha Beach - Dinsdag 6 juni 1944

PRIME Christophe -

€18.96
Quantity

In de vroege ochtend van dinsdag 6 juni 1944 ontwaren de dienstdoende Duitse wachtposten langs het Gouden Zandstrand en bij Pointe du Hoc verontrustende silhouetten langs de kust. Al snel doemt door de optrekkende mist een ongelooflijk woud van masten en voorstevens van schepen op. De Geallieerden hebben dus besloten om in Normandië te landen in aanloop naar de bevrijding van West-Europa. Van de vijf aangewezen stranden wordt Omaha Beach - de codenaam van de Geallieerden - het meest efficiënt verdedigd en bovendien is Omaha het minst geschikt voor een amfibische aanval.

Vanuit de Duitse verdedigingswerken - op wonderbaarlijke wijze ontkomen aan de zee- en luchtbombardementen - wordt het vuur geopend op de eerste vaartuigen, die tegen 06.30 uur op 400 meter van het strand landen. De soldaten en genisten van de eerste aanvalsgolven worden door aanhoudend vuur neergemaaid; tot overmaat van ramp zinkt een deel van de amfibische tanks. Enkele uren lang gaan de Amerikaanse militairen door een ware hel en heel even overweegt generaal Bradley om de operatie te staken. Dankzij hun moed en vastberadenheid lukt het de Amerikaanse soldaten uiteindelijk toch om het strand te verlaten en de Duitse stellingen één voor één uit te schakelen. Aan het eind van D-Day is de operatie succesvol afgerond, maar de menselijke tol en materiële schade zijn afschuwelijk.

In dit rijk geïllustreerde boekwerk doet Christophe Prime nauwgezet verslag van de voorbereidingen en het verloop van de strijd om Omaha. Realistische foto’s en verhalen van ooggetuigen nemen de lezer mee naar het hart van de gebeurtenissen en zo wordt een schrijnend beeld geschetst van de beproevingen van de militairen in die tragische uren.

Couverture souple à rabats
Dos carré, collé, cousu

Langue
Nederlands
Type
Livre
Format
200x265 mm
Pages
128 pages
ISBN
978-2-8151-0753-2

You might also like

Produits de PRIME Christophe
Tout afficher
Same category products
See all